مقایسه کارت گرافیک کوادرو و جی فورس

تفاوت، بررسی و مقایسه کارت گرافیک GTX و Quadro

خیلی از گیمرهای حرفه ای و کسانی که مشغول کارهای رندرینگ هستند می پرسند چه تفاوتی بین کارت گرافیک GTX و کارت گرافیک Quadro و RTX وجود دارد. ما قصد داریم در این مقاله این موضوع را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید تا مقایسه کارت گرافیک GTX و Quadro را انجام دهیم.

تاریخچه شرکت Nvidia

NVIDIA شرکتی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۳ تأسیس شد و در تولید تکنولوژی‌های کارت‌های ویدئویی، گرافیکی، ورک استیشن، رایانه‌های شخصی، دستگاه‌های پورتابل در سرتاسر جهان فعال است. NVIDIA یکی از فروشنده‌های اصلی کارت و پردازنده‌های گرافیکی (GPU) و رقیب AMD است.

کارت گرافیک کوادرو چیست ؟

محصولات گرافیکی حرفه‌ای کوادرو (Quadro)، کارایی و قابلیت های حرفه‌ای زیادی در زمینه مهندسی، پزشکی، معماری و رسانه‌ای و … فراهم می‌آورد. این محصولات بر پایه قدرت پردازش سریع و معماری کپلر (Kepler) ساخته شده‌اند.

کارت‌های گرافیکی سری Quadro به دو مجموعه کاملاً مجزا تقسیم می‌شوند.

کارت گرافیک Quadro از محصولات شرکت Nvidia هستند که در دو زمینه CAD یا طراحی به کمک کامپیوتر و DCC یعنی تولید محتوای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کارت‌های گرافیک معمولا در سیستم‌های حرفه‌ای نصب می‌شوند و کاربرد آنها نیز کاملا حرفه‌ای است. بنابراین می‌توان گفت کارت‌های گرافیکی Nvidia به دو دسته تقسیم می‌شود .

کارت گرافیک GTX ، کارت‌های سری Geforce که برای پخش محتوا بکار می‌روند و کارت‌های کوادرو که در تولید محتوا موثر هستند. اما صرف نظر از نوع کاربرد این کارت‌ها یک تفاوت دیگر نیز در این مدل‌ها دیده می‌شود و آن هم قیمت بالای این کارت‌های گرافیکی است.

معمولا زمانی که نام کارت‌ گرافیک به زبان می‌آید بیشتر کاربران به یاد بازی‌های رایانه‌ای می‌افتند اما نوع دیگر از کارت‌های گرافیک هستند که در کارهای تخصصی نظیر پویا نمایی در سيستم‌هاي صنعتي و براي انجام كار‌هايی چون طراحی سه بعدی و استفاده در سيستم‌هايي با چندين خروجي نمايشگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. سازندگان کارت‌های گرافیک سعی می‌کنند با اختصاص دادن نام‌های متفاوتی، این محصولات را از مدل‌های مخصوص بازی متمایز کنند.

شرکت Nvidia برای این دسته از محصولات خود از نام Quadro استفاده می‌کند و شرکت AMD نیز نام FireGL ATI را به آن‌ها اختصاص می‌دهد. از مشخصه‌های این کارت‌ها قدرت بسیار بالای آن‌ها در پردازش‌های موازی است که سبب می‌شود سرعت عملکرد آن‌ها در پردازش کارهای انیمیشن‌ سازی بسیار بالا باشد در حالی که این محصولات نسبت به قیمتی که دارند اصلا از توان مناسبی برای اجرای بازی‌ها برخوردار نیستند.

 

اين پردازنده‌هاي گرافيكي از نظر ساختاري تا حدود زيادي مشابه پردازنده‌هاي گرافيكي عمومي كه در سيستم‌‌هاي خانگي مورد استفاده قرار مي‌گيرند هستند اما به دليل زمينه‌هاي استفاده متفاوت، داراي تفاوت‌هايي نيز با آن‌ها مي‌باشند. براي مثال به دليل اينكه نرم افزارهاي طراحي صنعتي به توان پردازشي بالايي در زمينه محاسبات مربوط به رئوس نياز دارند ، بخش‌هايي كه مربوط به پردازش رئوس هستند در اين پردازنده‌هاي گرافيكی بيشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

 

 

بر خلاف پردازنده‌هاي گرافيكي معمولي كه داراي توانايي زيادي در انجام محاسبات مربوط به پيكسل‌ها هستند، به دليل اينكه بخش بسيار بزرگي از واحد‌هاي محاسباتي در پردازنده‌هاي گرافيكي توليد شده براي كاربردهاي صنعتي به محاسبات راسي اختصاص داده شده‌اند، اين پردازنده‌ها داراي عملكرد ضعيفي در هنگام پردازش پيكسلي مي‌باشند.

کارت گرافیک GTX و کارت گرافیک Quadro

لوگو فرامال-فروش عمده-لوازم یدکی

 

قدرت پردازش کارت‌ گرافیک Quadro از درايو سخت‌افزاری آن‌ها حاصل مي‌شود. درايور طوري طراحي مي‌شود که توانايی پردازش کارت براي کاربردهاي حرفه‌اي صنعتي و سه‌بعدي بهينه وحداکثر باشد. به عنوان مثال کارت گرافیک مدل FX 1800 داراي 64 سايه‌زن بوده و با توجه به شباهت در چيپ استفاده شده، بسيار نزديک به جي فورس 9600 GT است. ولی به دليل نوع کارآيي متفاوتي که از اين دو کارت انتظار می رود، طراحی درايورهای آ‌ن‌ها به گونه‌ای انجام شده که يکي در اجراي بازي‌ها و ديگري درکار با نرم‌افزارهاي حرفه‌اي بهتر ظاهر مي‌شود.

 

 

از سوي ديگر مساله قيمت نيز يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه بايد در رابطه با اين پردازنده‌هاي گرافيكي و كارت‌هاي توليد شده برپايه آن‌ها مورد توجه قرار گيرد. به دليل كاربردهاي خاص و ويژه‌اي كه براي اين كارت‌های گرافيكی در نظر گرفته شده است و البته به دليل مخاطبان كمتر اين محصولات، حجم توليد اين پردازنده‌هاي گرافيكي و كارت‌هاي ساخته شده بر پايه آن‌ها بسيار كمتر از كارت‌هاي گرافيكي معمولي است.

 

 

علاوه بر آن اين كارت‌هاي گرافيگی به دليل طراحی و پروسه ساخت پيچيده‌تر، داراي قيمت بسيار بالاتري نسبت به كارت‌هاي گرافيكي معمولي توليد شده براي سيستم‌های دسك‌تاپ هستند. به نحوي كه قيمت انواع با كارايي متوسط آن‌ در بسياري از اوقات از كارت‌هاي گران قيمت طراحي شده براي سيستم‌های خانگی بيشتر است. با وجود حجم توليد كمتر، اين پردازنده‌های گرافيكی همچنان از تنوع بسيار خوبی برخوردار هستند، به نحوی كه چندين شركت مختلف اقدام به طراحي و ساخت اين گونه محصولات مي‌نمايند.

این کارت‌ها معمولا در سیستم‌های حرفه‌ای نصب می‌شوند و کاربرد آنها نیز کاملا حرفه‌ای است. بنابراین می‌توان گفت کارت‌های گرافیکی انویدیا به دو دسته تقسیم می‌شود؛ کارت‌های سری جی فورس که برای پخش محتوا بکار می‌روند و کارت‌های کوادرو که در تولید محتوا موثر هستند.

انواع کارت گرافیک Quadro کوادرو

کارت گرافیک GTX و کارت گرافیک Quadro در مرکز خرید فرامال

پردازنده‌هاي گرافيك مخصوص ايستگاه‌هاي كاري NVIDIA با نام سري Quadro توليد و به بازار عرضه می شود. كارت‌هاي گرافيكي سري Quadro به دو مجموعه كاملا مجزا تقسيم مي‌شوند. مجموعه اول كارت‌هاي سري Quadro FX هستند كه معرف پردازنده‌هاي گرافيكي با كارايي بالا در هنگام اجراي نرم‌افزارهاي طراحي صنعتي مي‌باشند (كاربردهاي CAD/CAM).

دسته دوم كارت‌هاي سري Quadro NVS هستند كه براي استفاده در سيستم‌هايي كه به چندين خروجي نمايشگر نياز دارند طراحي شده‌اند. نام گذاري مدل‌هاي مختلف سري Quadro داراي تفاوت‌هاي كلي نسبت به كارت‌هاي گرافيكي طراحي شده براي سيستم‌هاي خانگي است.

براي مثال ما در سري FX شاهد حضور كارت‌هاي گرافيكي Quadro FX 5600 به عنوان گران‌ترين عضو اين مجموعه هستيم.

در کارتهای Workstation نظیر Quadro های Nvidia تکسچرها روی رم کارت گرافیک ذخیره می شود که این امر با در نظر گرفتن سرعت بسیار بالاتر و کاهش سیکل کاری ، باعث افزایش راندمان در کارهایی که نیاز به استفاده از تکسچرهایی با کیفیت بالا و تعداد زیاد دارند می شود.

عموم کارتهای Workstation، این توانایی را دارند تا تصاویر را در چند مانیتور و بصورت مجزا یا یکپارچه در سایزهای بسیار بالا مثل 3800 پیکسل در 2400 پیکسل به نمایش بگذارند که طبیعتا جزئیات زیادی را می توان دید.

انتقال بسیار سریعِ تکسچرهای سه بعدی در محیط های اینتراکتیو که باعث نمایش محیط های گسترده و با سرعت کافی در این نوع از محیط های سه بعدی می شود.  استفاده سریع از تکسچرهای بسیار قول آسای 8k و انجام زوم و پن روی این تصاویر در حین پردازش یکی از مزایای این سری از کارت ها می باشد.

 

درصورتی میخواهید یک کامپیوتر و یا لپ تاپ خریداری کنید پیشنهاد می شود مقاله جامع در مورد نحوه خرید و سخت افزار های مهم و تاثیر گذار بر قیمت سیستم را بخوانید.